Inklaring van een occasiewagen

Inklaring van een occasiewagen

Inklaring van uw auto,
onze missie

Hoewel wij lid zijn van de Europese Unie, is het niet altijd gemakkelijk om een in het buitenland gekochte tweedehands auto door de douane in te klaren in een land binnen Europa. Men spreekt van een tweedehands voertuig als het meer dan 6 maanden na de eerste ingebruikname wordt geleverd of als het op het moment van levering meer dan 6.000 km heeft afgelegd.

Wanneer wij een voertuig inklaren vanuit de Europese Unie naar België, moet een specifiek proces worden gevolgd. Voor een particulier en een bedrijf zijn de belastingen verschillend.

Daarom biedt onze onderneming u haar diensten als tussenpersoon aan volgens uw profiel. Wacht niet langer met het inklaren van een voertuig van en naar een lidstaat van de Europese Unie, er zijn mooie deals te maken.

Welke stappen moeten worden ondernomen bij de inklaring van een voertuig vanuit een EU-land in een EU-lidstaat?

01

Uw aankoopprofiel bepalen (particulier of bedrijf)

02

Preregistratie van het voertuig bij de Kruispuntbank Voertuigen (KBV)

03

Overlegging of verzending van documenten aan een Belgisch douanekantoor

04

Regelgeving van btw/belastingen volgens het profiel van de nieuwe koper

05

Aanvraag tot inschrijving via een formulier E705

06

Aanbieding van het voertuig aan een Belgisch centrum voor technische keuring

07

Ontvangst van de nieuwe aanvraag voor inschrijving in België + Belgisch keuringsbewijs

Ik wil mijn tweedehands auto vanuit een EU-lidstaat in België inklaren

Meestal zijn wij sceptisch wanneer wij horen over de inklaring van een voertuig uit de Europese Unie. Wat doen, welke stappen ondernemen, wie bellen, moet ik transitplaten huren, hoe betalen,… allemaal vragen die ons ervan weerhouden dergelijke stappen te ondernemen.

Bij Strada Cars Center maken we u het leven gemakkelijker door alles te regelen, tot en met de nieuwe aanvraag tot inschrijving die u naar uw verzekeraar of verzekeringsmakelaar kunt sturen. Bovendien leveren wij uw auto bij u thuis in België af.

Dien uw verzoek om inklaring van en naar een lidstaat van de Europese Unie onmiddellijk in of neem telefonisch contact met ons op en wij zullen u graag onze beste voorwaarden aanbieden.